Драги студенти,

Част ми је и задовољство да вас поздравим у своје име и у име менаџмента као председник Академије струковних студија Јужна Србија. Морам да изразим жаљење што нисмо у могућности да вам приредимо свечани дочек какав заслужујете и који је традиција на нашој Академији, јер нам ситуација у којој се налазимо због вируса COVID-19 то онемогућује.

Главни циљ наше институције је да вама, младим људима, омогући конкурентност на домаћем и европском тржишту рада, обезбеђујући савремене студијске програме, иновативне приступе у процесу наставе и учења.

Академија струковних студија Јужна Србија има јасну визију и прецизну стратегију – унапређење система струковног образовања до највишег нивоа, усмереног ка потребама савременог пословног окружења и тржишта, као и изузетан сензибилитет према заједници и животној средини, уз примену свих принципа друштвено одговорног пословања.

Неспорно је да Академија пружа изванредне могућности свима вама који ћете, надам се, те могућности препознати и искористити на најбољи могући начин, али вас такође учи заједништву, дружењу и развијању социјалних вештина кроз разне пројекте, спортске и друштвене активности у оквиру студентских организација наше Академије.

Брига о студентима је увек био и биће наш главни приоритет!

Драги бруцоши, изузетно смо поносни што имамо ту привилегију и част да заједно са вама, окренути ка будућности, радимо на стварању нових вредности. Будите вредни, будите креативни, будите слободни да представите своје идеје, јер је баш то оно што ми желимо од вас. Будите радознали, јер иза катедре лежи огромно искуство које ћемо више него радо поделити са вама. Будите мотивисани за учење и стварање изванредних резултата како данас на Академији, тако и сутра у пословном свету. Искористите све могућности које вам пружамо да ваша радна биографија за коју годину буде издвојена из масе. Будите упорни и стрпљиви, јер за све што је квалитетно, потребан је труд и улагање.

Желим да ове године успешно сарађујемо и радујем се свим заједничким будућим успесима, јер ваш успех је мерило нашег успеха и квалитета.

Генерацијо 2021, добро нам дошли!

Срдачно и с поштовањем,

председник Академије,

    др Звонко Златановић, проф. с.с